Hjem » Din HR Partner

Fra haha til aha

5 april 2011 No Comment

Sådan får du andre med på dine idéer

Hvordan starter man en sekt? Det er vel noget med personlighed eller noget med at overbevise andre… Jamen hvad er det helt præcis der gør, at nogle mennesker, udefra set, bare satser hele butikken og oven i købet får andre med på ideen, uanset hvor langt ude den måtte lyde? Og satser de egentlig hele butikken?

Skal man have medfødte evner, kunne kontrollere et systematisk opbygget spind, have en gave fra oven, og er det nødvendigt at overbevise sig selv, før man kan overbevise andre? Og har det overhovedet noget med overbevisninger at gøre?

Nicky Vinzent og jeg valgte at undersøge hvilke processer, der sker hos de der mestrer at få andre med på deres ideer/projekter. Det er blevet til en lang række interviews med kendte, kompetente danskere indenfor religion, sportsverdenen og erhvervslivet for netop at finde fællestrækkene indenfor forskellige brancher.

Resultatet af undersøgelsen endte for os med, at gå fra en haha- til en aha-oplevelse, idet vi oplevede hvordan en sjov idé, om at undersøge hvad der skal til for at starte en sekt er endt med en opskrift, som vi forventer, at mange mennesker vil kunne profitere af i forhold til fx. salg, forhandling, politik, parforhold, børn, jobsamtaler og meget andet. Selv er vi blevet så grebet af emnet, at vi nu har en bog på tegnebrættet…

Vi har gennemført en række interviews med eksperter, som allerede har bevist deres evner overfor dem selv, men selvfølgelig også fået andre med på dem.

Så hvad er Forskellen der gør forskellen?

Og hvad er det helt præcist de gør og/eller kan?

Hvad er deres værdisæt?

Hvad er deres overbevisninger?

Og hvem er de?

Her kommer nogle af forskellene:

Strategi

Mål: De visualiserer alle deres mål

Bevis: De kan mærke om det føles rigtigt

Handling: De køre en indre dialog på baggrund af deres overbevisninger

Overordnet mål

At se hvor langt de kan nå med projektet/ideen

Værdier – fælles for dem alle

Respekt/Ydmyghed

Vedholdenhed

Høj energi

Det skal være sjovt/en leg

Give glæde

Gøre noget ingen har gjort

Identitet

Jeg er den bedste udgave/version af mig

Jeg er del af noget større

NLP Forudsætninger- de lever udfra følgende forudsætninger

Der eksisterer ikke fiasko – kun feedback

Det er mig, der styrer mit sind og dermed mine resultater

Hvis noget ikke virker, så gør noget andet

Støttende overbevisninger

Hurtige resultater er ikke nødvendige

Forberedelse og investering er vigtigt (det skal være 100 % gennemtænkt)

Selvom det kan være hårdt og en lang proces, så skal det nok gå

Det skal være autentisk

Penge er aldrig målet

Usikkerhed og tvivl opstår og er et vilkår

Planen kan ændres undervejs

En del af processen er ude af deres hænder, men det vil komme dem tilgode

Modstand (f.eks. tvivl) kommer dem til gode og giver dem styrke og energi (jeg skal vise dem)

Alt kan lade sig gøre

De har de nødvendige ressourcer og er bevidst om egne styrker

De er ”herre i eget hus”

Konklusion

Hvis man ønsker at starte en sekt og har fået tilført eksperternes ressourcer, kompetencer og overbevisninger vil ens adfærd og kommunikation fremadrettet, kongruent ændres og kunne aflæses i talesprog, kropssprog og adfærd (=karisma). Og det er med DISSE ressourcer at det er muligt at påvirke andre til at ”gå med i sekten”. MEN man kan, ifølge vores eksperter, ikke “fake” at lede en sekt – man skal have lyst til det, og ikke mindst troen på det! Idet eksperterne er enige om, at resultaterne ikke nødvendigvis kommer hurtigt, er denne opskrift blot starten på hvad der kan blive en større succes over tid, når man er vedholdende og ikke begrænser sig.

Eksperterne sætter sig ikke et (begrænsende) mål. De sætter en retning…!

Alle har ret til NLP

Med opskriften klar er vi enige om, at mange mennesker vil kunne profitere af denne viden i forhold til f.eks. salg, forhandling, politik, parforhold, børn, jobsamtale og meget andet. Og det blev startskuddet til den bog vi nu er i gang med at skrive.

I bogen vil du bl.a. kunne læse om en helt simpel model, som alle mennesker kan bruge, også uden indgående kendskab til NLP. Modellen er simpel og yderst effektiv!

Bogen vil være i handlen ultimo 2011.

Yvonne Evers, Din HR Partnerpropecia hair loss women just doesn

Skriv din kommentar

Skriv din kommentar eller trackback fra dit website. Du kan også abonnere på kommentarer via via RSS.

Venligst ingen spam kommentarer.

jordan 11 low concord jordan 11 concord concord 11s low concord low 11s low concord 11s concord low 11s concord low 11s jordan 11 low concord jordan 11 low jordan 6 white carmine carmine 6s carmine 6s concord low 11s carmine 6s white carmine 6s jordan 6 carmine carmine 6s jordan 6 carmine carmine 6s yeezy foamposites yeezy foamposites yeezy foamposites yeezy foamposites yeezy foamposites yeezy foamposites foamposites yeezys foamposites yeezys foamposites yeezys foamposites yeezys foamposites yeezys foamposites yeezys foamposites yeezys foamposites yeezys foamposites air yeezy foamposites air yeezy concord 11s Carmine 6s concord 11s concord 11s concord 11s concord 11s concord 11s concord 11s low concord 11s low concord 11s low concord 11s low concord 11s low concord 11s jordan 11 concord Carmine 6s Carmine 6s Carmine 6s Carmine 6s white Carmine 6s white Carmine 6s white Carmine 6s white Carmine 6s white Carmine 6s